Szabadidő- és sportközpont a támogatók jóvoltából

Akt.:
Szabadidő- és sportközpont a támogatók jóvoltából
Július elején nyit ki a székelyhídi strand, mely immár a helyi gyerekotthonhoz kapcsolódó szabadidő és sportközpont. Természetes továbbra is várják a strandolókat, de gyerektáborok szervezésére is van lehetőség.

A Szent Ferenc Alapítvány megajándékozta gyermekeit támogatói jóvoltából egy szabadidő- és sportközponttal Székelyhídon, melyet a helyi, a Stubenberg kastélyban működő gyerekotthonhoz hasonlóan a Gyermek Jézus tiszteletére szenteltek fel, tudatta közösségi oldalán Böjte Csaba szerzetes, az alapítvány vezetője. Két medencében van termálvíz, az egyik medencét sikerült fel is újítaniuk, van egy műfüves focipálya és néhány faházikó, melyekben szállást lehet találni. Székelyföldről például évtizedek óta járnak erre a strandra vendégek, akiket továbbra is szívesen látnak, csakúgy mint a helyieket és a környékbelieket, hiszen “senkit nem szeretnének kizárni ebből a jóból”, fogalmazott Böjte Csaba.

Táborokat szervezhetnek

A felnőttektől, a belépő mellett adományokat is elfogadnak, hogy azzal támogassák a gyerekek pihenését. Kovács Ágnes, a helyi gyerekotthon vezetője hozzátette: szeretettel várják barátaikat, segítőiket határon innen és határon túlról is. A gyerekotthon(oka)t lehet azzal is támogatni, hogy a nevelteknek szerveznek különféle táborokat (például rajz-, matematika-, irodalom-, sport- vagy énektábort), aki ehhez kedvet érez, az vegye fel a kapcsolatot a székelyhídi intézménnyel, és a nyáron 30-40 gyereknek folyamatosan lehetne tábort szervezni, hogy testileg és lelkileg is tisztuljanak, gyarapodjanak, erősödjenek a gyerekek, fejtette ki Böjte Csaba.

Rencz Csaba