Szabad árusításban is kapható a Hamlet-kód

Szabad árusításban is kapható a Hamlet-kód
Szabad árusításban is kapható Darvay Nagy Adrienne „oknyomozó riport”-ja, mely egy tízkötetes sorozat első kötete és egyúttal műfaji ősbemutató: az újságírást a színháztörténeti rekonstrukcióval ötvöző, vadonatúj módszerrel megírt könyv, amelyet dr. Kerényi Ferenc emlékének ajánl a szerző és a kiadó Theatron Egyesület.

 

Ha kedvük van egy időutazáshoz, tartsanak velünk a felvilágosodás korába. A Theatron – Varázshegy-gyel együtt az első magyar Hamlet, Kótsi Patkó János (1763–1842) nyomába eredhetünk. Közösen kereshetünk fel kortársakat, színész-kollégákat, írókat, patrónusokat, akkori és kicsit későbbi krónikásokat, a nem ismert tartományba távozott szakértőket. Azután belenézhetünk a Kazinczy Ferenc fordításában játszott Hamlet második előadásába Kolozsváron, a Pataki Sámuel új főtéri házában lévő teátrumban, miközben nagy vonalakban megismerkedünk a 18. századvég különböző nemzeteinek Hamlet-játszásával is. S nem utolsó sorban: elutazhatunk Váradra, mert másodszor ott találkozunk az erdélyi sztárral, akit az egyetemes színjátszás és a színészi mesterség titkairól faggat az író. Közben megfejtjük a „Hamlet-kód”-ot, és még számos meglepetés kerül napvilágra a 18-19. század fordulóján.

 

Ha felkeltette érdeklődését ez az időutazás, nem kell mást tennie csak felkeresni a Hobby Libri könyvesboltot a Nagysándor utcán és 12 lejért megvásárolni a könyvet, vagy megrendelheti a www.interlib.ro online antikváriumban.

 

Jó szórakozás és kellemes időutazást kíván a Szerző és a Kiadó!