Szüreti bál Erdődön

Szüreti bál Erdődön
Szatmár megye — Kitűnő hangulat volt a szombaton megrendezett erdődi szüreti bálon. A rendezvény helyszíne az erdődi volt árvaház kantinja volt, mely zsúfolásig megtelt bálozókkal. A rendezvény bővelkedett táncos produkciókban.

Az ünnepséget Cacu Mircea vezénylésével, a mezőpetri fúvószenekar produkciója nyitotta. Ezt követően ünnepi beszédek hangzottak el. Az egybegyűlteket Duma Ovidiu, Erdőd polgármestere köszöntötte elsőként, majd Silaghi Ovidiu, miniszter, Erdei D. Isván képviselő és Johann Forstenheisler, az NDF Szatmár megyei elnöke mondta el ünnepi beszédét.

A köszöntők után a néptánprodukciók következtek. Német, román, illetve magyar táncokat adtak elő az erdődi tánccsoport tagjai. Ezt követően a szatmárnémeti Inedit zenekar biztosította a kitűnő hangulatot.

A zenés, táncos produkciók után a közös ünneplésé volt a főszerep. Természtesen, az este folyamán tombolajegyeket vásárolhattak a résztvevők. A sorsolásra késő este krült sor, amikor kisorsolták a főnyereményeket: Propszt Erzsébet amatőr festő képét és egy edénykészletet.