Szülőföldön magyarul

Szatmár megye – Úgy az iskolásoknak szóló Nevelési–oktatási, tankönyv–és taneszköz–támogatást, mint a felsőoktatásban tanulóknak szóló Hallgatói támogatást április 30–ig kell postára adni.

A Szülőföldön magyarul elnevezésű pályázat beküldési határideje április 30. Úgy az iskolásoknak szóló Nevelési–oktatási, tankönyv–és taneszköz–támogatást, mint a felsőoktatásban tanulóknak szóló Hallgatói támogatást április 30–ig kell postára adni. A pályázati boritékok beszerezhetőek munkanapokon, a szatmárnémeti Mihai Viteazu utca 10. szám alatt található megyei információs irodában. A kitöltött formanyomtatványt és a kötelezően csatolt mellékleteket a megcímzett pályázati borítékban, ajánlott levél formában kell postázni.

A pályázatokról

Nevelési–oktatási, valamint tankönyv– és taneszköz–támogatásban részesülhet az kiskorú, aki Romániában működő oktatási intézményben alap– vagy középfokú tanulmányait magyar nyelven folytatja, valamint az, aki fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesül és lakóhelyének megfelelő közigazgatási egységben nincs megfelelő szintű magyar nyelvű oktatás. Hallgatói támogatásban részesülhet az a hallgató, aki Romániában működő felsőoktatási intézményben tanulmányait egészben vagy részben magyar nyelven folytatja.