Szükőkútat avattak Csíkszentkirályon

,,Jó tett helyébe, jót várj,, – hangzottak el Csató atya szavai a barátság szökőkútjának április 17-i avatóünnepségén, amely a Csíkszentkirályi Községháza előtt találta meg méltó helyét.

Kapcsolatépítés- és ápolás, kultúra és nemzeti öntudat megerősítésében jeleskedett Csíkszentkirály – ezzel köszöntötte a vendégeket köszöntötte Székely Ernő polgármester, majd elmondta, az avatandó szimbolikus szökőkút Bárdudvar község ajándéka. Szintén a polgármestertől tudtuk meg, hogy Bárdudvar hét éve Csíkszentkirály község települése, és a korábbiakban a szentkirályi közösség székelykaput ajándékozott a testvértelepülésnek.

A bárdudvari polgármester, Forintos László így fogalmazott: Csíkszentkirály a vizek fennséges hazája, és ezt az értékét csakis egy ilyen ajándék, egy szökőkút tudja érzékeltetni. A víz az élet alapvető eleme, mely folyton körforgásban van. Ez az a víz, amelyik fenn tud tartani ilyen felbecsülhetetlen értékű kapcsolatokat.

Tánczos Barna, szállításügyi államtitkár az elhangzottakra reflektálva kihangúlyozta, hogy azért kell ezt a kapcsolatot éltetni, fenntartani, mert egyek vagyunk, egyek voltunk és leszünk. Mára már az Európai Unio úgy egyesít minket, hogy azt ne tudja befolyásolni semmiféle határ, amit csak úgy valakik kénye  kedvére huztak meg.

A rendezvényen részt vett a Csík Területi RMDSZ ügyvezető elnöke,  Becze István, aki egyben megyei tanácsosjelölt, valamint Csíki Csongor, megyei tanácsosjelölt is.