Svájcifrank-alapú hitelek: kielemzi a törvényt Iohannis

Svájcifrank-alapú hitelek: kielemzi a törvényt Iohannis
Szakemberekkel együtt előbb kielemzi a svájcifrank-alapú hitelek lejre való átváltását szabályozó, illetve a 102-féle illeték eltörlését előíró tervezetet, és csak ezt követően mond véleményt ezekről a jogszabályokról – nyilatkozta kedden Klaus Iohannis államfő.

“Szakértői csapatommal együtt mindegyik jogszabályt külön-külön kielemezzük, és kikérjük az érintettek véleményét is. A svájcifrank-alapú hitelek lejre való átváltását szabályozó törvény kapcsán például minden bizonnyal egyeztetni fogunk a banki szektor képviselőivel is, és amikor rendelkezésünkre áll egy általunk korrektnek tartott és teljes körű elemzés, magam is véleményt nyilvánítok a jogszabályról” – válaszolt Iohannis az újságírók arra vonatkozó kérdésére, hogy populista kezdeményezéseknek tartja-e a szóban forgó két tervezetet.

A képviselőház döntő házként egyöntetűen elfogadta kedden a svájcifrank-alapú hitelek lejre való átváltását szabályozó törvényt. A jogszabály értelmében a svájci frankban felvett hitelek lejre válthatóak a hitelszerződés megkötésének dátumakor jegyzett árfolyamon.

A 102, nem adójellegű illeték eltörléséről szóló törvénytervezetet hétfőn fogadta el a szenátus első házként.

AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .