Sűrű nap az Eminescuban

Sűrű nap az Eminescuban
A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban is számos program zajlott le az Iskola másképp hét keretében, és a tanintézmény vezetősége kihasználta ezt a hetet arra is, hogy megismertesse magát a leendő kilencedik osztályosokkal, így pénteken nyílt napot is szerveztek.

Ezen a napon a városból és a megye több településéről keresik fel nyolcadik osztályos tanulók és tanáraik az Eminescu Főgimnáziumot. Hochhauser Enikő, az Eminescu aligazgatója elmondta, hogy nyílt nap célja az, hogy népszerűsítsék a nyolcadikosoknak az iskolát és tevékenységeit, a gyerekek találkozhatnak volt iskolatársaikkal, a kilencedik osztályosok leendő osztályfőnökeivel, meglátogatják azokat az osztálytermeket, ahová elhelyezik a kilencedikeseket a következő tanévben, továbbá a különböző laborokba is bevezetik őket.

Aktív iskolások

A nyílt nappal párhuzamosan zajlanak az Iskola másképp hét napi eseményei. Pénteken a legfontosabb szerep a különböző a sporttevékenységekre esett: volt labdarúgó- és röplabda bajnokság, sakkbajnokság, ugyanakkor vívóbemutató is zajlott. De nemcsak sportolással foglalkoztak a fiatalok, hiszen az adysokkal közösen vitakört tartottak, a Partiumi Keresztény Egyetem munkatársai is különböző órákat tartottak az érdeklődő diákoknak, de kézműves foglalkozás is fejleszthették tojás- és üvegfestő képességeiket a fiatalok. Külön kiemelendő az, hogy a kémia laborban szimpóziumot tartottak, míg a biológia kabinetben Féder Enikő tanárnő vezetésével a diákok kiwiből vontak ki dns mintát.

Pap István