Súlyos baleset Váradon, átszállították a sérülteket

Súlyos baleset Váradon, átszállították a sérülteket
Már nincs Nagyváradon két személy azok közül, akiket szombaton a megyeközpontban ütött el egy lengyel rendszámú autó a közlekedési rendőrség előtti járdán.

Helikopterrel Temesvárra szállított a SMURD azon négy lánytestvér közül kettőt, akiket szombaton a rendőrség székhelye előtti járdán ütött el egy gépjármű. Szombaton 15 órakor fel is szállt a két súlyosabb sérülttel a SMURD helikopter a megyei kórház tetején lévő leszállópályáról. Az első páciens, akit elvittek, egy 12 éves lány, akinek lábát vádliból levágta az autó a balesetkor, ezt próbálták Temesváron visszaműteni. A második páciens a medencecsonttörést szenvedett 8 éves lány, őt is megműtötték Temesváron. A szalárdi lánytestvérek közül a legnagyobb, a 20 éves agyrázkódást és felszíni sérüléseket szenvedett, ő még kórházban van Váradon, 14 éves testvérét már szombaton hazaengedték.

Hogy történt?

A baleset szombaton 12.20 óra körül történt. A lányok a járdán gyalogoltak, amikor egy lengyel rendszámú, bihari illető tulajdonában lévő Ford Galaxy elgázolta őket. Alin Gherman, a nagyváradi közlekedésrendészet főnökének elmondása szerint az autó az Emanuel Gojdu téren haladt, a Cantemir sugárúttól a Kolozsvári út felé, ám gyorshajtás miatt a nedves úttesten a körforgalomhoz érve egy kanyarban kisodródott, és a járdára hajtott. A négy lányt elsodorva kidöntött még egy közlekedési táblát, majd a közlekedési rendőrség épülete előtt parkoló autók között állt meg. A sofőr ellen büntetőeljárás indul, a hatósági ügyintézés javában tart.

Címkék: , ,