Súlyos baleset Paptamásiban

Súlyos baleset Paptamásiban

Bihar megye – Súlyos közúti baleset történt kedden este Paptamási belterületén: este nyolc óra tájban a községet átszelő országúton két autó ütközött össze, egy magyarországi rendszámú szürke Mazda Várad irányából, egy piros színű Dacia az ellenkező irányból érkezett.

 

Az éles kettős kanyarban az egyik kocsi, a magyarországi illetőségű, de Szatmár  megyéből származó 30 éves B.G. által vezetett Mazda a kanyar lerővidítéséért áttért a menetiránya szerinti ellenkező sávba, és megtörtént a baj. A nyomokból (az úton még másnap reggel is ott volt törmelékből, illetve a nagyon összetört karosszériák látványából) könnyen megállapítható, hogy nem az út szélén lévő, 30 km/h haladási sebességet előíró tempóban haladt a két jármű.

Az ellentétes irányú sávban érkező Dacia személygépkocsit a 25 éves Mihai Bravu-i G.O. vezette. A balesetben a két sofőr, és a Dacia 45 éves utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a Megyei Kórházba szállították. További két utas, akik a Dacia személygépkocsiban ültek, köztük egy 5 éves kislány, könnyebben sérült, de ellátásra és megfigyelésre őket is kórházba szállították. A Mazda csomagtartóján láttuk az alábbi, jópofának szánt feliratot: „Ne kerülj ki. Harcolj!” A tulajdonos minden bizonnyal nem így gondolta…