Súlyos baleset Nagylaknál

Akt.:
Súlyos baleset Nagylaknál
Egy román állampolgár van a Nagylak közelében történt közúti baleset halálos áldozatai között. Hat romániai illetőségű sebesültet Szegedre és Makóba szállítottak kórházba – közölte a Külügyminisztérium az AGERPRES hírügynökséggel.

“A magyar hatóságok által a helyszínről nyújtott tájékoztatás szerint a baleset halálos áldozatai között van egy román állampolgár is’ – olvasható a külügyi tárca közleményében.

Ugyanezen forrás szerint a magyarországi hatóságok folytatják a vizsgálatot a szerencsétlenség körülményeinek és okainak kiderítésére.

Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére sietett. Onnan azokhoz a kórházakhoz megy, ahol a romániai állampolgárságú sebesülteket ápolják, hogy tájékozódjon állapotukról és szükség esetén konzuli segítséget nyújtson. (www.agerpres.ro)

*

Négy ember a helyszínen meghalt, tizenhárom sérültet vittek kórházba az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel történt tömegbaleset helyszínéről – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője délelőtt az MTI-vel.
Győrfi Pál elmondta: a helyszínre Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket. Négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani a mentők.
A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg – mondta Győrfi Pál, hozzátéve: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet.
Az M43-as autópályán hét jármű ütközött össze a sűrű ködben szerda reggel. A mentés órákon át tartott.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint, a baleset 7.30 körül történt az M43-as autópályán a határtól 1 kilométerre. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek.
A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és bolgár konzulátusokkal. A busz olyan utasaiért, akik nem sérültek meg a balesetben, mentesítő járat érkezett, amely rendőri felvezetéssel, a nagylaki közúti határátkelőn keresztül tovább szállította őket – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A Digi24 román hírtelevízió azt közölte: Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek a helyszínre. (MTI)

Címkék: ,