Súlyos baleset a Borsi úton – FRISSÍTVE

Akt.:
Súlyos baleset a Borsi úton – FRISSÍTVE
Súlyos baleset történt hétfő délután a nagyváradi Borsi úton, a határ és az ipari park közötti részen, szemben a MOL benzinkúttal.

Három gépjármű volt érintett benne, és három személy sérült meg, akik közül kettő súlyosan. Őket a műszaki mentőknek kellett kiszabadítaniuk az autóroncsokból, és orvosi szempontból vörös kódjelzésű volt az egészségügyi állapotuk, vagyis életveszélyben voltak a mentésükkor.

Egy Opel, egy Renault és egy Seat karambolozott, melyek közül kettő Bihar megyei, egy pedig magyarországi rendszámú. A 112-es egységes segélyhívó számot 14.10 óra körül hívták, hogy súlyos közlekedési baleset történt az 1-es országúton. A helyszínre nagy erőkkel szálltak ki a katonai tűzoltók, a rendőrség, a SMURD és a mentő egységei, több másodpercig hallani lehetett a Dacia sugárúton a szirénázásokat, és ahogy ilyenkor sajnos lenni szokott, a katasztrófaturisták is megjelentek.

Az első vizsgálatok azt állapították meg: a magyar rendszámú Seat Várad felől közlekedett Bors irányába, a belső sávon, amikor ütközött a szemből jövő Opellel, mely így áttért a külső sávba, ahol ütközött a Renault-val. A három sérült a három gépjárművezető, valamennyiüket a Megyei Kórházba szállították.

Ciucur Losonczi Antonius