„Súgógéppel” próbálkozott

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Pénteken ismét kizártak egy érettségizőt a belényesi Nicolae Bolcaş líceumban alakult vizsgaközpontból, tudatta Claudiu Damian, a Bihar megyei Tanfelügyelőség szóvivője.

Információink szerint a vizsgázó úgynevezett „nanofüles súgógépet” próbált használni, de a felügyelő tanároknak feltűnt valami, s végül rendőrök motozták meg és találták meg nála a készüléket. Vele négyre nőtt azoknak a fiataloknak a száma, akik másolás, vagy másolási szándék miatt legközelebb csak 2017-ben próbálkozhatnak újból.

A szaknak megfelelő választott tantárgyból szervezett megmérettetésre Bihar megyében 810-en iratkoztak fel, közülük 184-en hiányoztak; a legtöbben földrajzból vizsgáztak, őket pedig szám szerint a növénytanból, illetve anatómiából érettségizők követték. Akik más tantárgyakból vizsgáztak, jóval kisebb számban voltak. A szóvivő szerint a tételeket mindenütt időben sikerült sokszorosítani, nem voltak áramkimaradások vagy egyéb problémák.

Véget ért

Ezzel a próbával véget ért az idei őszi érettségi. Az első eredményeket hétfőn 16 óráig függesztik ki, s ezt követően, 16-tól 20 óráig lehet óvásokat benyújtani. A végső eredményeket szeptember elsején teszik közzé.