Suceava megye: visszaeső bűnöző késelt halálra egy 38 éves rendőrt

Suceava megye: visszaeső bűnöző késelt halálra egy 38 éves rendőrt
Halálra késeltek Suceava megyében egy rendőrt. A jelek arra utalnak, hogy Vezeteu Sorin rendőrtiszt gyilkosa egy 23 éves visszaeső bűnöző. A tettest őrizetbe vették.

A tragédia híre a román rendőrség Facebook-oldalán jelent meg először. Carmen Dan belügyminiszter ezt követően saját Facebook-oldalán is részvétet nyilvánított Vezeteu Sorin családjának, hozzátéve, hogy a tettest elfogták.

A Suceava megyei vasúti rendőrőrs szolgálatot teljesítő alkalmazottját csütörtök este, Burdujeni település pályaudvarán hátba támadta a tettes, több késszúrást ejtve nyakán és testén. A szemtanúk szerint a rendőr igyekezett védekezni, de az elkövető nem kegyelmezett neki azután sem, hogy leesett a földre. A helyszínre kisiető mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A gyilkosság után rövid időn belül elfogták a 23 éves gyanúsítottat, aki hivatalos források szerint visszaeső bűnöző, és Spanyolországban testi bántalmazás miatt már volt börtönben. A tettes a közelmúltban érkezett vissza Romániába.

Sorin Viziteu 38 éves volt, két – egy 5 éves és egy 7 éves – gyermek édesapja.

www.agerpres.ro