Start-Up Nation: július 15-én teszik közzé a program nyerteseinek végleges jegyzékét

Start-Up Nation: július 15-én teszik közzé a  program nyerteseinek végleges jegyzékét
Jövő héten fejeződik be a 2018-as Start-Up Nation program keretében benyújtott óvások elbírálása, és 15-én teszik közzé a nyertes pályázatok végleges jegyzékét – közölte szombaton Ştefan Oprea üzleti környezetért felelős miniszter.

Az Antena3 televíziónak nyilatkozva a tárcavezető elmondta, még tart az óvások elbírálása, a kedvezményezettek végleges listáját csak július 15-én ismertetik, a biztos nyertesek közül azonban több mint hétezerrel már aláírták a szerződést.

A miniszter hozzátette, a programmal az egyik fő cél a vállalkozói szellem újraélesztése, és a felmérések azt mutatják, hogy e tekintetben már jól érezhető a hatása. “A program 2017-es elindítása előtt nullához közelített a vállalkozást indítani kívánó fiatalok száma, ami nagyon súlyos volt. Ekkor előálltunk a kezdő vállalkozóknak szánt Start-Up Nation programmal, és jelenleg a szociológiai felmérések szerint tízből hat fiatal vállalkozó kíván lenni. Ez egyértelműen a Start-Up Nation hatása” – fogalmazott.

A 2018-as Start-Up Nation program keretében a 2017. január 30-a után létesített, termelés, kreatív ipar, szolgáltatások és kereskedelem terén tevékenykedő cégek pályázhattak legfeljebb 200 ezer lejes vissza nem térítendő támogatásra. Országos szinten összesen 33.514 üzleti tervet nyújtottak be a program keretében. A legtöbb pályázatot – 2014-et – Temes megyében jegyezték, amelyet Bihar (1753) és Prahova (1673) megye követ a sorban. A lista végén Kovászna (171), Ilfov (207) és Kolozs (240) megye áll.

Az előző kiíráshoz viszonyítva 14.217-tel több pályázatot regisztráltak. A legnagyobb arányú növekedés Beszterce-Naszód megyében figyelhető meg, ahol 1021-gyel több üzleti tervet nyújtottak be, mint a 2017-es kiírás alkalmával.

A Start-Up Nation program keretében 10 ezer üzleti terv részesülhet majd a 200 ezer lejes vissza nem térítendő támogatásból.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .