Stahl Kriszta hazatérne

Stahl Kriszta hazatérne
A jövő évi pekingi olimpiai játékok után hazatérne Bukarestből a szatmárnémeti Stahl Krisztina. A Steaua színeiben sportoló tőrvívó jelenleg a 6. helyen áll a világranglistán, és nagy eséllyel pályázik arra, hogy jövőre részt vegyen az ötkarikás játékokon.

„Bár sok szorakozási, kikapcsolodási lehetőséget nyújt Bukarest, azonban eljött az ideje, hogy hazatérjek” – mondta Stahl, aki idén az országos bajnoki cím mellett a Román Kupa viadalokat is megnyerte. Kérdésünkre a sportoló elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy még versenyezzen a Szatmárnémeti SK színeiben. „Ennyivel tartozom annak a klubnak, ahol megtanultam vívni” – folytatta.

Stahl Krisztina egyébként két hetes szabadsága legnagyobb idejét Szatmárnémetiben töltötte. Tegnap a helyi újságírókkal is találkozott a Szatmár Megyei Sportigazgatóságon, ahol elsőként Alexandru Contraş igazgató gratulált a tőrvívónak. Stahl elmondta, azt szeretné, hogy a csapattal kvalifikálják magukat az olimpiára. Európának öt hely kiadó a pekingi versenyre, ebből négy már elkelet (Olaszország, Magyarország, Oroszország, Lengyelország). Az ötödik helyért a németekkel és franciákkal versenyeznek. „Még két kvalifikációs verseny van, és ezeken az első négyben kell végezzünk, hogy a csapat is kijusson az olimpiára” – mondta Stahl.