SRI: Coldeát rendelkezési állományba helyezték

Florian Coldea
Florian Coldea
Eduard Hellvig, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) vezetője csütörtökön elrendelte egy különleges bizottság létrehozását, amely kivizsgálja a Florian Coldea tábornokról a sajtóban megjelent információkat. A tábornokot a vizsgálat lezárásáig rendelkezési állományba helyezték- írja a SRI közleménye.

A közlemény szerint Coldea hatáskörét Eduard Hellvig veszi át.

‘A Florian Coldea altábornaggyal kapcsolatban megjelent információk nyomán Eduard Hellvig, a Román Hírszerző Szolgálat vezetője, az ilyenkor szokásos eljárásoknak megfelelően, elrendelte egy különleges bizottság létrehozását, amely kivizsgálja a Florian Coldea altábornagy által elkövetett esetleges törvénysértéseket. Az altábornagyot a vizsgálat lezárásáig rendelkezési állományba helyezték. Florian Coldea hatáskörét Eduard Hellvig veszi át’ – írja a SRI közleménye.

A közlemény leszögezi, hogy a SRI ‘a nemzetbiztonság érdekében’ végzi küldetéseit.

‘A SRI saját belső mechanizmust dolgozott ki, amely fényt derít az esetleges törvényszegésekre. A szolgálat vezetője alá rendelt struktúrák mindahányszor erre szükség van, ellenőrzéseket végeznek a törvények és a katonai rendszabályok betartását illetően, és ezt követően meghozzák a megfelelő intézkedéseket. A szolgálat rendkívül fontosnak tekinti a törvényesség elvét, amely a SRI egész működését szabályozza’ – teszi hozzá az idézett forrás.

www.agerpres.ro