Sportrendezvényeket megzavarók büntetése

Traian Basescu elnök aláírta a Labdarúgó Liga elnöke, Dumitru Dragomir kezdeményezte azon törvényeket, amelyek alapján büntetendhetõek a sportrendezvények megzavarói, illetve az azokon elkövetett erõszakos cselekmények.

A törvény szerint 100 és 300 lej közötti büntetésekre vagy 150–300 óra közmunka végzésére számíthatnak. A törvény megtiltja rasszista, xenofób, obszcén plakátok kifüggesztését, a szurkolók pályára özönlését és a jegyüzérek mûködését. A rendezõk büntetése akár az 50 000 lejt is elérheti, s hat hónapra a rendezés jogát is elveszíthetik. A rendezvények szervezõi nem engedhetnek ittas vagy petárdákkal felszerelt személyeket a különbözõ sportrendezvények helyszíneire.

Egyes labdarúgó csapatok szurkolói máris méltatlankodnak, aláírásokat gyûjtenek és az Alkotmánybíróság elé akarják vinni a törvényt, hogy annak cikkelyeit megszüntethessék.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .