Sportpályák és zöldövezet

Szatmár megye – Kormánytámogatással létesítene sportbázist, a Magyarcsaholyi Általános Iskola udvarán a csaholyi önkormányzat. Kovács Szabolcs alpolgármester tájékoztatása szerint, a pályázati dokumnetáció elkészítését, összeállítását hamarosan megkezdik.

A tervek szerint nem csupán egyetlen, hanem több sportpálya épülne (labdarúgó, kosár-, illetve kézilabda stb.), a megnevezett tanintézmény mellett, esztétikus zöldövezettel tarkítva. A parkosított zöldövezeteket illetően, a községvezetésnek egyéb elképzelései és tervei is vannak. Kovács elmondása szerint, a környezetvédelmi szaktárca idevonatkozó pályázati kiírásának első terminusát, vagyis a január 31-i határidőt nem tudják tartani, de a második terminus végéig, azaz augusztusig bizonyosan elkészülnek terveik.

Park és emlékmű

Az alpolgármester ezen tervekkel kapcsolatban kifejtette, hogy tulajdonképpen egy olyan, jelenleg kihasználatlan háromszög alakú fűves rész parkosításáról van szó, amelyik Magyarcsaholy felső-központi részén terül el. A parkosítást követően, az említett rész közepére az önkormányzat, valamint az RMDSZ helyi szervezetének közreműködésével, egy háborús emlékművet állítanának, az első, valamint a második világháborúban elhunytak emlékére. Kovács elmondta, hogy az eddigi egyeztetések szerint, az önkormányzat az emlékmű talapzatának építését fedezné, míg az emlékmű elkészítésének költségeit a helyi RMDSZ fedezné.

Madácsy Tímea