Sportpályák épülnek a ligetben

Sportpályák épülnek a ligetben
Nagyvárad – három hónap alatt egy sport- és szabadidő központ létesül a Bunyitay ligetben. Állítólag mindez nem fenyegeti a zöldövezetet.

A versenytárgyalás nyomán a Galassini Constructii céget bízta meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a mukálatok elvégzésével. Augusztus kilencedikén fogtak hozzá, egyelőre a talaj kiegyenlítése zajlik, tudtuk meg Alin Rolinger mérnöktől. Tulajdonképpen négy sportpálya épül a liget közepén, úgy, hogy fákat nem kell majd kivágniuk.

Szabad a pálya

Az egyik a skateboard (gördeszka) kedvelőinek biztosít majd teret, lesz egy asztalitenisztenk fenntartott hely, a többi páyát pedig többek között kosárlabdázásra, labdarúgásra, kézilabdázásra, röplabdázásra alakítják ki. Információik szerint nem lesz beléppti díj, és gyerekek, fiatalok, felnőttek szabadon használhatják majd a pályákat. Ezeket külföldről hozott, huszonöt évig garantáltan roszdamentes fémkerítéssel veszik majd körül, tudtuk meg, a pályák melletti sétány érintetlen marad, viszont a padokat kicserélik majd.

Az építőtelep műszaki asszisztense Saturno Borri, aki április óta dolgozik Romániában és tegnap ment ki először a bunyitay ligetbéli munkatelepre. Kérésünkre megmutatta az általa használt, lézerrel működő földmérő eszközöket is, melyekről kiderült: itt nálunk a legkorszerűbbeknek számítanak, Olaszországban viszont már túlhaladottak, tizenöt éve jelentek meg a piacon. Itteni tapasztalataival kapcsolatban elmondta: úgy látja, az idősebbek nehezen fogadják el az új módszereket, úgy gondolják, hogy „mindent tudnak”, sokszor a fiatalokkal könnyebb szót érteni.

Neumann Andrea