Sportolással a drogok ellen

Tavaly rendezett először Antidrog-kupa elnevezéssel kispályás labdarúgó-, illetve kosárlabda tornát az Országos Drogmegelőzési- és Felmérési Központ váradi osztálya. Akkor nagy sikere volt a versengésnek.

Immár második alkalommal rendezi meg a belügyminisztériumi hatáskörbe tartozó Országos Drogmegelõzési- és Felmérési Központ nagyváradi részlege a középiskolák részére kiírt Antidrog-kupa elnevezésû labdarúgó tornát. Mint azt a szervezõk (Marius Chereji és Octavian Pop) a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón elmondták, a labdarúgással, kosárlabdával, illetve egyáltalán a sporttal választási lehetõséget kínálnak a fiataloknak, a középiskolás diákoknak, így is próbálván megelõzni a drogfogyasztást. Tíz csapattal két csoportban ma, holnap és csütörtökön rendezik a labdarúgó torna (5+1összetételû együttesek) csoportmeccseit, majd jövõ héten április 22., 23., 24-én az elõdöntõket és a döntõt.

Csoportok

Az A csoportban a következő tanintézetek kaptak helyet: Octavian Ghibu Elméleti Középiskola, Mihai Viteazul Mûszaki Kollégium, Partenie Cosma Gazdasági Kollégium, Aurel Lazar Elméleti Középiskola, Emanoil Gojdu Országos Fõgimnázium. B csoport: Mihai Eminescu Országos Főgimnázium, Lucian Blaga Elméleti Középiskola, Constantin Brancusi Mûszaki Kollégium, Emanuel Baptista Elméleti Liceum, Iosif Vulcan Pedagógiai Középiskola. A mérkõzéseket 14,30 és 15,30 órakor kezdik mindhárom napon az Antonio Alexe Sportaréna melletti 5X5 -ös mûanyagfüves pályán. A kosárlabda csatákra nyolc együttes nevezett be, szerda, 15 óra: Mihai Eminescu–Lucian Blaga, 16 óra: Emanuel–Ady Endre. Csütörtök, 15 óra: Traian Vuia–Mihai Viteazul, 17 óra: Emanoil Gojdu–Aurel Lazar. Hétfõn az elõdöntõket, kedden a döntõt játszák.