Sportiskolás válogató

Sportiskolás válogató
A Nagyváradi Bihorul Sportközépiskola csapatai csupán labdarúgásban nyújtottak elfogadható teljesítményt az elmúlt héten, számoltak be a vezetők.

Dan Matei és Lucian Stance, a sportiskola igazgatója és aligazgatója a keddi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy válogatókat rendeznek az alapiskola ötötödik osztályába készülő tehetséges tanulók számára a következő soportágakban: atlétika, kosárlabda, labdarúgás, birkózás, cselgáncs, vívás és röplabda. Ezt követően az igazgató felsorolta az elmúlt hét – diákjai részére nem mind sikeres – sporteseményeit, valamint az azokon elért eredményeket.

Fiú kosárlabdában a iskola mindhárom korosztályos csapata (az U14, az U16 és az U18, edzők: Vlad Simina és Alin Cureş) vereséget szenvedett Temesváron a Bega Iskolás Sportklub együtteseitől.

Legyőzték a UTA-t

Labdarúgósban, a nagyifjúsági B-csapat (edző: Gheorghe Bulc) Hava, Jurcă (2) és Paul, illetve Nemeş góljaival 4–1 arányú győzelmet aratott, míg az A-legénység (edző: Jámbor János) erejéből csak 0–0 arányú döntetlenre tellett. Az egyéni versenyek során Tamás Attila (edző: Nelu Pop) kötöttfogású birkózásban országos bajnoki címet szerzett a 84 kg súlycsoportban. A szabadfogású iskolás-bajnokságban (edző: Bucur Potre) Mădălin Neagotă, Daniel Herce és Bogdan Bondar bejutottak a fináléba. Az ifjúsági cselgáncsozók (edzők: Aurelian Fleisz és Alexander Goncsarenko) területi bajnokságán Farkas Bertalan (55 kg), Beniamin Carţiş (60 kg) és Alexandru Borlea (90 kg) egyenes ágon jutottak az országos ifjúsági bajnokság döntőjébe.