Sport

2007.10.04. 11:15

Nem jöhet Miskolcra a világbajnok

<p>Miskolc - Nicki Pedersen agyrázkódás miatt csak a jövő hétvégén versenyezhet legkorábban.</p>

Sajnos beigazolódott az, amitől sok salakmotor rajongó félt: Nicki Pedersen nem lesz a Jason Crumppal és Hans Andersennel is megerősített boon.hu-Speedway Miskolc ellenfele a szombati salakmotoros Bajnokcsapatok Európa Kupájának fináléjában. Nem, mert a dán világbajnok néhány nappal ezelőtt óriásit bukott, ezért orvosai úgy döntöttek, hogy az október 13-ai Német Grand Prix-ig nem ülhet motorra a skandináv sztár. Azaz: nem a Togliattin múlott, hogy nem köszönthetjük Miskolcon sokak kedvencét. De mi is történt?

Nem engedik

Az Atlas Wroclaw - Marma Rzeszów lengyel elit rangadón a wroclawi színekben motorozó Jason Crumphoz került veszélyesen közel Pedersen, ezért vissza kellett vennie a gázból. Nickinek sikerült is elkerülnie a nagyobb bajt, azonban ő maga nagyon nagyot bukott.

- Nicki óriásit esett... - emlékezett a helyszínen átélt szituációra Baráth Luigi Lajos, a kétszeres világbajnok Debrecenben élő szerelője. - Láttuk, hogy a nagy a baj, hiszen rövid időre elveszítette az eszméletét, félrebeszélt. Ebben a sportban fokozottan benne van egy-egy nagyobb baleset, ütközés lehetősége. Sajnos most Nickivel ez úgy esett meg, hogy egészen a jövő hét végéig eltiltották orvosai a speedwaytől agyrázkódás miatt. Tudtommal szerdán is szédült, fájt a feje, így nem is csodálkozom a döntésen.

Fotó: http://www.sebafoto.com

icki500.jpg" content-type="image/pjpeg" content-length="63134" />

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!