Liga I

2021.04.19. 17:54

Továbbra is élen a FCSB

Fotó: Sport Pictures

Jósa Attila

Elrajtolt a román Liga 1. felsőházi rájátszása a hétvégén, az első mérkőzésen, szombaton a Sepsi OSK a Craiovai Universitatea vendégeként lépett pályára. A háromszéki csapat előzetesen a jelenlegi negyedik helyének megtartását tűzte ki célul, ehhez viszont minden pontra szüksége lesz a székelyföldi csapatnak, hiszen az alapszakasz után megfelezték a csapatok pontszámait, így az ötödik Academica is csak két egységnyi hátrányban volt Sepsihez képest. A szombat esti mérkőzés nagyrészt eseménytelenül zajlott, izgalmat csak a hazaiak két meg nem adott gólja jelentett, a Sepsi OSK csak elvétve tudott hazaiak kapuja elé kerülni, igaz, a védekezés remekül működött, így igazságosnak mondható a gólnélküli döntetlen.

A Kolozsvári CFR vasárnap az Academica Clinceni együttesét fogadta, a sorozatban negyedik bajnoki címükre törő vasutasok az első félidő gyengébb játékát követően Păun, Deac és Debeljuh góljaival 3-0-ra megnyerték a mérkőzést és ideiglenesen a tabella élére is ugrottak. Sokáig úgy nézett ki, hogy akár ott is maradhat a forduló végén, hiszen a FC Botoșani félidőben még vezetett a FCSB gyurgyevói „otthonában” a forduló zárómérkőzésén. A második félidőben öt perc alatt fordítani tudott a bukaresti csapat, előbb Octavian Popescu bombázott a léc alá távolról, majd Panțîru csente el a labdát a felszabadítani próbáló kapustól és gurított az üresen maradt kapuba, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt. Győzelmével a FCSB továbbra is vezeti a tabellát, előnye egy pont a Kolozsvári CFR előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!