Petíció

2021.04.08. 16:30

Aláírásgyűjtés Petry mellett

BN-összeállítás

Egy kapusedzőt, egy kiváló sportembert azért rúgtak ki állásából, mert elmondta véleményét, amivel a normalitást képviselte. A kirúgott sportember a honfitársunk, Petry Zsolt” – írja közösségi oldalán Bayer Zsolt publicista, aki petíciót indított a sportolóval történtek miatt. A publicista egyben azt kéri, hogy minél több jóérzésű magyar ember csatlakozzon a kezdeményezéshez, aláírásukkal fejezve ki szolidaritásukat Petryvel.

Amint azt korábban megírtuk, a Hertha azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését a Magyar Nemzetben megjelent interjú után. A kapusedzőnek a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt kell távoznia a német klubtól. „A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel” – nyilatkozta Petry.

„Németország előszeretettel tetszeleg a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság őrének pózában, és oktat ki bennünket demokráciából, sajtó- és véleményszabadságból. Mi, magyar újságírók a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett hívei vagyunk. Éppen ezért állunk ki ezen alapértékek mellett, a normalitás mellett, tiltakozunk a Hertha BSC igazolhatatlan és aljas eljárása ellen, és teljes támogatásunkról biztosítjuk Petry Zsoltot!” – olvasható a petíció szövegében. A tiltakozás szerzője, Bayer Zsolt mellett például Bencsik András, vagy Gajdics Ottó is aláírta a kezdeményezést. A petíció elérhető ezen a címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!