Formaidőzítés

2021.03.10. 15:48

Újra a válogatott keretében Pușcaș és Keserü

Mirel Rădoi szövetségi kapitány kijelölte azt a 22 külföldön játszó labdarúgót, akikre számít majd a március végi világbajnoki selejtezők során.

Fotó: FRF

Jósa Attila

Hosszú idő után ismét együtt játszhat a román válogatottban a nagyváradi Claudiu Keserü és a szintén Bihar megyei, margittai származású George Pușcaș. A 34 éves Keserüre a legutóbbi Nemzetek Ligája mérkőzések kapcsán nem számított Mirel Rădoi szövetségi kapitány, azonban az utóbbi időben olyan formát mutatott a Bihar FC egykori csatára a bolgár bajnokságban, ami alapján egyértelműen ott van a helye a legjobb román labdarúgók között. Keserü klubcsapata, a Ludogorets Razgrad vasárnapi bajnoki mérkőzésén is betalált, az idegenbeli 4-1-es siker kapcsán az első gólt szerezte a támadó. A sorozatban tizedik bajnoki címére pályázó razgradi klub továbbra is toronymagasan vezeti a bolgár bajnokságot, 14 góljával Keserü jelenleg a második helyen áll a góllövőlistán.

Rădoi szintén meghívta a keretbe a sérüléséből felépült George Pușcast, mint arról korábbi lapszámunkban is beszámoltunk, a Reading csatára a múlt héten győztes góllal tért vissza a Blackburn ellen. Remek formáját átmentette a Sheffield Wednesday elleni hétvégi bajnokira is, ahol 0-0-ás állásnál büntetőt harcolt ki csapatának, a sheffieldi hátvéd, Borner pedig a kiállítás sorsára jutott, így elmondható, hogy Pușcașnak döntő érdemei voltak a 3-0-ás győzelemben.

Érdekesség, hogy Adrian Rus és Alexandru Băluţă személyében két, jelenleg a magyar OTP Bank Ligában játszó játékos is kapott meghívót. A román válogatott március végén hazai pályán előbb Észak-Macedóniával és Németországgal, majd idegenben Örményországgal játszik a katari világbajnokság európai selejtezőinek J csoportjában.

A meghívót kapott játékosok névsora:

Kapusok: Florin Niţă (Sparta Praha), Ionuţ Radu (Inter);

Hátvédek: Vasile Mogoş (Chievo Verona), Bogdan Ţîru (Jagiellonia), Ionuţ Nedelcearu (AEK Athén), Dragoş Grigore (Ludogorets), Alin Toşca (Gaziantep), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Cristi Ganea (Aris), Adrian Rus (MOL Fehérvár);

Középpályások: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Creţu (NK Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Praha), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Băluţă (Puskás Akadémia), Erik Bicfalvi (FC Ural), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma);

Csatárok: Claudiu Keserü (Ludogorets), George Puşcaş (Reading).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!