A CFR még nem továbbjutó

2019.12.02. 15:27

Európa-Liga: a CFR-nek még maradt egy húzása

A Kolozsvári CFR jelenleg a tabella második helyén áll, előnye három pont a Lazióval szemben – biztosra viszont még nem mehet.

Fotó: Getty Images

A Lazio abban a tudatban fogadta a Kolozsvári CFR-t, hogy ha nem nyer, akkor búcsút inthet a továbbjutásról szövögetett terveinek. A kérdés ugyanakkor Róma lakosságát nem igazán hozta lázba, szinte kongott az ürességtől az Olimpico…

A hazaiak emiatt nem zavartatták magukat, az első perctől támadó szellemben léptek pályára, s ha nem is sziporkáztak, a 24. percben Joaquin Correa kilőtte a bal alsó sarkot egy kontra végén, előnyhöz segítve a Laziót – 1–0. A játékrész hajrájában Damjan Djokovic jó 30 méterről telibe trafálta a bal kapufát, a CFR ennél közelebb nem is járt a gólszerzéshez az első 45 percben. A fordulás után megélénkült a vendégek játéka is, igaz, komolyabb aggodalom nélkül vállalhattak mind nagyobb és nagyobb kockázatot a CFR játékosai. A 65. percben beállt a volt újpesti Lacina Traoré is, aki nem sokkal később akrobatikus mozdulattal, háttal a kapunak húzta hálóba a labdát – pechjére lesről, amit a partjelző is észrevett. Az utolsó negyedórában mindkét oldalon adódott lehetőség, a Lazio meccslabdáját Luis Alberto, a CFR-ét Cestor Mike puskázta el. A Lazio győzelmével teljesítette a minimális célt, de az utolsó fordulóban így sem lesz saját kezében a sorsa, ha ugyanis a CFR december 12-én pontot szerez hazai pályán a már biztos csoportelső Celtic ellen, a kolozsvári együttes lép tovább a legjobb 32 közé. A csoport másik meccsén: Celtic Glasgow–Rennes 3–1.

A H csoport állása:

1. Celtic 5 4 1 0 10–4 13

2. CFR 5 3 0 2 4–4 9

3. Lazio 5 2 0 3 6–7 6

4. Rennes 5 0 1 4 3–8 1

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!