Speciális engedély a fegyverekre

Márciusban Romániában is szigorították a fegyvertartási törvényt, aminek értelmében a nem halálos, így sűrített levegős és gumilövedékes pisztolyok beszerzéséhez is speciális engedélyeztetési folyamaton kell átmenjenek a leendő tulajdonosok.

Az előírások szerint, szeptember 17–ig egészségügyi bizonyítványt, pszichológiai vizsgálati eredményt, a büntetlen előéletet bizonyító okiratot, három fényképet és a befizetett 100 lejt igazoló okmányt kell szerzni. Azon tulajdonosok, akik elmulasztják ezt megtenni, a továbbiakban csak birtokosai lehetnek fegyverüknek, és nem használhatják azt.

Azoknak akik már rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, jelentkezniük kell a rendőrségen az új engedély beszerzéséért. A módosítás előtti törvény csak az éles lőfegyverek esetében követelt meg speciális vizsgákat, légpuskához pedig egyszerűen személyi igazolvánnyal hozzá lehetett jutni.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .