Spanyolokkal erõsít a Bihar FC

Hétfõn délelõtt hét napos magaslati edzõtáborba, Biharfüredre utaztak a Nagyváradi Bihar FC labdarúgói. Vezetõ edzõjük, a spanyolországból hazaérkezett Gheorghe Silaghi tegnap indult utánuk.

Értesüléseink szerint a váradi szakvezetõ spanyolországi játékosmustrája igebsikeresnek mondható, legalábbis egyelõre. Gheorghe Silaghi egy hét leforgása alatt néhány harmadosztályú, kis- és nagyobb spanyol csapat bajnoki mérkõzését tekintette meg, s ugyanakkor több ottani játékosügynökkel is tárgyalt. Ami pedig saját piros-kékek csapatát illeti, a végeredmény megnyugtatónak tûnik.

Történt ugyanis, hogy a jószemû váradi szakember felfedezett egy roppant gólerõs, fiatal csatárt: Hugo Salamanca Peral 23 esztendõs, 1,88 m magas, testsúlya 83 kg. A 2005/2006. és a 2006/2007.-es idényben 15, illetve 16 gólt szerzett csapatának, míg a tavaly õszi pontvadászatban nyolcszortaláltazellenfelek hálójába. Klubjával még folynak a tárgyalások, a játékosért 35 000 eurót kérnek, míg havi bére 1 500 euró lenne.

Szem elõtt mások is

A második esélyes szintén csatár: a 17 éves, Paraguayból érkezett Alberto Javier roppant ügyes és nagy jövõt jósolnak számára, s róla is elõrehaladott állapotban tartaz egyezkedés. A harmadik kiszemelt egy kapus (27), akinek bravúrjait a spanyolok az egykori világhírû jugoszláv válogatott Bearához hasonlítják, míg a negyedik játékos (24) egy védekezõ és ugyanakkor irányító feladatokat is ellátó középpályás. Utóbbi három ára jóval megfizethetõbb, s ha a váradi csapat megvásárolja õket, az elsõ ligába jutásig havi fizetésük 1000-1200 euró között lesz. Ami pedig az anyagi vonatkozásokat illeti, a klub gazdasági vezetése reménykedik, hogy mind a támogatók, mind a finanszírozók maradéktalanul betartják korábban tett „pénzes” ígéreteiket.

A piros–kékek az egy hetet tartó magaslati fizikai-erõnléti edzéseket követõen vasárnap, január 27-én hazafele jövet egy meccs (és az ebéd) erejéig megállnak Belényesben, s ott a helyi harmadik ligában szerepelõ Bihorul CF lesz az ellenfelük. A csatát követõen két nap pihenõt kap a váradi legénység, majd szerda reggel két hétig tartó újabb edzõtáborozásra Debrecenbe utazik, hol hat-nyolc mérkõzést játszanak magyar, román és ukrán együttesekkel.

 

Szántó Sándor