Sorsoltak a kézilabda európai kupasorozatokban

Egymás ellen játszik majd a Dunărea Brăila és a Nagybányai HCM női kézilabda–csapata október 4–én vagy 5–én (visszavágó egy hétre rá) az EHF Kupa második fordulójában – derült ki az európai szövetség által kedden megejtett sorsolása után.

A Ferencvárosi TC a Stjornan – HK Duslo Sala, feröer–szigeteki – szlovák párharc győztesével játszik majd legjobb 32–be kerülésért, a Fehérép Alcoára a HPC Arkatron – Scaligero Vigario, fehérorosz–olasz párharc győztese vár a második fordulóban.

A Kupagyőztesek Európa Kupájának harmadik fordulójában a Galaci Oţelul hazai pályán kezd november 1–én vagy 2–án a bosnyák ZRK Ljubuski ellen. A Debreceni VSC az olasz Pallamano Bancole ellen kell megküzdjön a 16 közé jutásért; az első mérkőzést hazai környezetben vívja majd a magyar csapat.

A férfiaknál a KEK második fordulójában (október 11. vagy 12, visszavágó egy hétre rá) a Konstancai HCM idegenben játsza első mérkőzését a lengyel KS Vive Kielce és a koszovói KH BESA Famiglia párharc győztesével. A magyar kupagyőztes PLER KC a második fordulóban hazai pályán kezd a török Mersin Yenisehir BSK ellen.

A Challenge Kupa harmadik fordulójában (november 15. vagy 16., visszavágó egy hétre rá) a Bucovina Suceava idegenben játsza első találkozóját az olasz Bologna Uniteddel szemben, a címvédő Resicabányai UCM és a Bákói Ştiinţa pedig a selejtezőcsoportokból érkező csapatokkal fognak játszani.