Sorin Grindeanu egy operatív csoport létrehozását kérte az oltóanyag krízis megoldása érdekében

Sorin Grindeanu egy operatív csoport létrehozását kérte az oltóanyag krízis megoldása érdekében
Sorin Grindeanu miniszterelnök egy operatív csoport létrehozását kérte pénteken az oltóanyag krízis megoldása érdekében – írja a kormány által az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közlemény.

‘A kormány és az egészségügyi minisztérium kötelessége, hogy megoldást találjon az oltóanyag krízisre. (…) Nem hozhatunk törvényt a kötelező oltásról, amíg nincs garantálva a megfelelő oltóanyag’ – jelentette ki Grindeanu.

A közlemény szerint az operatív csoportnak ‘világos mandátuma lesz, beleértve azt is, hogy javaslatot tehet a törvény módosítására’.

Grindeanu azt mondta: szóba jöhet a jogszabályok sürgősségi eljárással való módosítása is.

‘Itt az ideje, hogy gyorsan és pontosan lépjünk. Elfogadhatatlan, hogy gyerekek haljanak meg, ha ez megelőzhető lett volna’ – fogalmazott a miniszterelnök.

Florian Bodog szakminiszter bejelentette: a minisztériumban létrehoznak egy külön egységet, amelynek kizárólag az lesz a feladata, hogy folyamatosan gondoskodjék az oltóanyagról.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .