Sorbanállás a nyugdíjpénztárnál

Sorbanállás a nyugdíjpénztárnál
Nagyvárad- Akadozik ugyan, de folyamatos a munka a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár fogyatékkal élő személyek ügycsomóit elbíráló szolgálatánál. Jelenleg egy orvosnő és egy nővér dolgozik az irodában.

Az elmúlt hetekben az Erdély Online is több cikket közölt arról, hogy korrupció vádja miatt legkevesebb 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár fogyatékkal élő személyek ügycsomóit láttamozó bizottsága tagjai közül összesen tíz orvost és asszisztenst, ami természetesen a szolgálat keretében zajló tevékenységre is kihatással van. A gyanúsítottak munkaszerződését ugyanis felfüggesztették, ezért jelenleg csupán egy doktornő és egy nővér teljesít szolgálatot. Így természetesen az elmúlt időszakban óriási sorok alakultak ki, hiszen egyetlen orvosnak kell elvégeznie azt a munkát, amit korábban több kollégájával együtt csinált. A helyzeten úgy próbált enyhíteni az intézmény vezetősége, hogy meghosszabbította az ügyfélfogadási programot, vagyis Nagyváradon hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, Margittán pénteken 8-14 óra között, Belényesben pedig hétfőtől csütörtökig 8-15 óra, illetve pénteken 8-14 óra között várják a kedvezményezetteket.

Megoldást keresnek

Információink szerint ugyanakkor azzal is próbálkoznak, hogy egy asszisztensnőt hívjanak Belényesből, illetve az ottani orvost is meg akarták győzni, hogy jöjjön Váradra is rendelni, de nem hajlandó, mivel nyugdíjba készül. Emellett versenyvizsgának a szervezése is szóba került, valamint felvetődött, hogy esetleg más megyékből hívjanak szakembereket. Ezek a megoldások sem tűnnek azonban könnyen kivitelezhetőnek, vagy életképesnek, ugyanis más megyékben sincs túlkínálat e téren, illetve az egész országban problémát jelent ezen egészségügyi szakdolgozók hiánya.

Ciucur Losonczi Antonius