Sorbán Attila a Erdélyi Magyar Néppárt választmányi elnökének válasza a Néppárt elnökségének közleményére

Akt.:
Sorbán Attila a Erdélyi Magyar Néppárt választmányi elnökének válasza a Néppárt elnökségének közleményére
Mivel az Erdélyi Magyar Néppárt egyetlen reakciója felszólításomra, csak egy próbálkozás, hogy hiteltelenítsenek, tisztáznám a helyzetet.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya utolsó ülésén megválasztott elnökének. Tény az hogy már nem vagyok a választmány rendes tagja, de mivel az szervezési és működési szabályzata nem részletezi az ez esetben alkalmazható eljárást ezért az Országos Választmánynak – mint a párt két kongresszus közötti legmagasabb döntéshozatali szervének – döntése van érvényben. Így teljes joggal használhatom és amíg a Országos Választmány vagy a kongresszus másképp nem dönt, használni is fogom a választmány elnöki minőségemet.

Az a tény, hogy közleményemre csak ilyen szerű választ kaptam az elnökségtől is rávilágít arra, hogy az képtelen megfelelően betölteni az szervezési és működési szabályzata is lefektetett feladatait és rámutat arra a fejetlenségre mely a helyhatósági választások eredményeihez vezetett.

Ezért ismételten felszólítom az elnökséget arra, hogy azonnali hatállyal mondjon le és tegye lehetővé egy tisztújító kongresszus összehívását.

Sorbán Attila
Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP)
Választmányi elnök