Sonkolyos Feszt: készülőben

Akt.:
Sonkolyos Feszt: készülőben
A közönségnek mindenképp jó hír, hogy két rendezvény is lesz egyszerre, egymástól néhány száz méterre Sonkolyoson, mégpedig egyazon időben. Május elseje kitűnő alkalmat kínál ezek felkereséséhez. Ennek persze főleg az elektronikus zene kedvelői örülhetnek, mivel mindkettő ilyen jellegű lesz.

A szervezők ugyanis megerősítették: mégis megtartják és már javában szervezik a Sonkolyos Fesztivált, amely a Nagymagyar barlang előtti térségben lesz, május 1, 2, 3, 4-én. Ezt a fiatal szervezői gárda intézi, a helyi önkormányzattal együttműködésben. Közreműködik, fellépői révén a Dinsubsol rendezvényszervezői csapata. A belépő 20 lejbe kerül a négy napra, és olyan fellépők lesznek, akik többnyire a váradi közönségnek ismertek, ugyanakkor Szilágy és Kolozs megyéből is jönnek meghívottak. Így ott lesz például Motiv, VPR, Rob B Undergrnd, Viktor Nagual, Yo Lo, DJ Breath, DJ White, DJ Preda, DJ Mihi, DJ Joedia, DJ Xenon, Tendix Barrocco, Arjan Blikken, Mark White, DJ Virus, DJ Parrafine. Akiknek e nevek mégsem hangzanak ismerősen, azoknak talán többet mond, hogy mindenféle elektronikus csapatás lesz, a szeletelőstől a dubstepig.

Mint arról már cikkeztünk, ugyanebben az időszakban a környéken egy másik ilyen jellegű rendezvény is lesz, ezt már bemutattuk részletesebben. Ez utóbbi a Nagymagyar barlang előtti térségtől kicsit távolabbi helyszínen lesz, a közismert barlanggal átellenben lévő domb túloldalán (ehhez térkép az esemény Facebook-lapján található). Erre a belépők 25 lejbe kerülnek, és magukban foglalják a sátorhelyet is. A Suncuius Festival Official 2014 szervezői viszont azt hangsúlyozzák, hogy ők “a hagyományos Sonkolyos Fesztivál” továbbvivői, és a barlang előtti bulizáshoz, a rendezvény megtartásához minden engedélyt be is szereztek.

Szeghalmi Örs