Sonkavásárral nyit a keszthelyi Halászcsárda

Sonkavásárral nyit a keszthelyi Halászcsárda
A március 15-i ünneppel kezdődő hosszú hétvégét már tervezhetjük a keszthelyi Halászcsárdában való vendégeskedéssel.

A patinás, közvetlen Balaton-parti étterem küllemében és kínálatával is egyedüli őrzője ma a helyi vendéglátás történelmi eleganciájának. A város tradicionális éke kora tavasztól év végéig való működéssel kiemelten kötődik az ünnepekhez. Így indul az idei szezon is: március 15-én
nyitnak, s attól kezdve már minden nap 11.30-tól 21 óráig várják a vendégeket. A megszokott széles kínálatot ajánló étlap szerint lehet válogatni, de emellett idén újdonsággal is előrukkolnak.
– Segítünk a húsvétra való készülődésben – mondta Szita Gábor, a csárda vezetője. – Ahogy a teljes kínálatunkkal és a megjelenésünkkel, ugyanúgy ebben is az autentikus vonalat képviseljük. Teljes mértékben házi készítésű, sóban érlelt, bükkfán füstölt termékeink közt lehet válogatni már most, a nyitástól kezdve. Karajból, bőrös combból és tarjából készült, 1,5 – 2,5 kilogramm súlyú csont nélküli darabokból áll a készlet.
A látványa is élmény adó és ünnepélyes, a ház borospincéjében. Egyben adódik a lehetőség, hogy a palackos borok közt is megleljük ott a húsvéti asztalra illőt. A balatoni régió híres termőhelyeiről, a távolabbi borvidékekről származó borokat egyaránt megtaláljuk. A csárda konyhája pedig változatlanul azt a már közismert minőséget adja, amivel 2012-ben a vendéglátó családi vállalkozás értő kezei közt újra virágzó szerephez jutott a korábban több mint másfél évtizeden át pusztuló sorsú helyi érték. A Keszthelyt régről ismerők a város egyik szimbólumaként is tisztelik a Halászcsárdát. Mai megjelenése az eredeti külsővel, rusztikus belsejével, bútorzatával méltó korhű hangulatot sugároz.
– Ehhez illőn igyekeztünk megteremteni már a kezdettől a gasztronómiai arculatot – említette Szita Gábor. – Ahogy ez anno híres étterem volt, törekszünk a régi rang őrzésére. Állandó személyzetünk garancia rá, hogy a szándékunk érvényesüljön. A fő specialitás a halászlé a sokféle más halétel mellett, ezen fogyasztási igényekre böjtidő lévén most különösen számítunk. A nyersanyag kivétel nélkül a balatoni halgazdálkodási cég által tavakban nevelt minőségi hal, saját feldolgozással. De ugyancsak széles kínálatként szerepelnek az étlapunkon a sertés- és marhahús ételek, a vadak, a szárnyasok, s szolgálunk vegetáriánus készítményekkel is.
A Halászcsárda a tágabb környezetével is fokozza a vendégeskedés élményét a Balatonra nyíló csodás kilátással, a szép időt kihasználva a kerthelyiségben való fogyasztással, jó levegőn. Még a tavasszal elindul a zenés esti szórakoztatás is, a cigánymuzsikaszó melletti vacsoravendégség élményét adva. A ház szolgáltatásai közt a szokott módon szerepel rendezvények lebonyolítása, a csárda kedvelt hely lakodalmak tartásához. A húsvéti ünnepekre idén is megjelennek majd alkalmi kínálatokkal, addig a sonkavásárral az otthoni készülődéshez nyújtanak segítséget.

INFOBOX
Halászcsárda
Keszthely, Csárda u. 9.
Nyitva minden nap:
11,30 – 21 óra.
Telefon: 06-83/310-036
06-30/692-6656