Sokkolta a szatmáriakat a Suceava

Akt.:
Surducan (piros mezben, a labdával a kezében) nagyot hibázott a mérkőzés utolsó szatmári támadásánál
Surducan (piros mezben, a labdával a kezében) nagyot hibázott a mérkőzés utolsó szatmári támadásánál
Öt gólos előnyt herdált el a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata az idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésen. A Palkó János, Nicolae Istarte edzőpáros legénysége 14–9–es első félidei állásról 24–25 arányban kapott ki a Bucovina Suceavától.

 

A férfi kézilabdacsapata edzői hibáztak, vagy a játékosok elmélázása döntött, vagy talán a bírók diszkrét segítsége miatt vesztett vasárnap értékes pontokat egy nyert meccsen a Szatmárnémeti VSK? Ezek mind olyan kérdések, amelyek nem változtatnak a tényen: a „piros–fehérek” az utolsó másodpercben kapott ki egy góllal a vendég Bucovina Suceava együttessel szemben úgy, hogy a szünetben még 14–9–es VSK–vezetést mutatott az eredményjelző.

Tény az is, hogy az első félidőben parádéztak a szatmári legények. Vass Zoltán a szó szoros értelmében bezárta a kaput, Davorin Prskalo, Alexandru Gălan, Ghiţă Mateaş és Silviu Surducan góljaival pedig a negyedik percben már 4–0–ra vezetettek a vendéglátók. Hat perccel később már öt gól hosszal (7–2), a 21. percben – Oláh János találata után – pedig 11–5 arányban vezetett a VSK. A kapuban Vass remekelt, talán a legjobb formájában volt és 52 százalékos teljesítménnyel zárta az első félidőt. Fordulás után viszont rontott kicsit a statisztikáján, ekkor Palkó János sportigazgató azonnal lecserélte a hálóőrt. Azonban Florin Panazan ismét csak bábú volt a kapuba. Érthetetlen módon, Palkó nem küldte vissza Vasst. A gólszerzés sem működött, a VSK ugyanis a félidő első kilenc percében csak egy alkalommal talált be a moldovaiak kapujába. Így az ellenfél lassan ledolgozta hátrányát, a 39. percben ki is egyenlített (15–15), négy perccel később pedig már náluk volt az előny (16–17). Panazan még mindig a kapuban volt, Devid Munea pedig érthetetlen módon majdnem az összes passzt elejtette. Surducan is naggyá tette az ellenfél kapusát, akinek nem volt nehéz kivédeni a szatmári átlövő dobásait, ugyanis azok többnyire oda mentek, ahol a hálóőr állt. Az 51. percben 19–21–es állásnál kezdett éledezni a szatmáriak játéka és az ifi Ionuţ Bejenariu góljaival a 56. percben ismét a VSK vezetett (23–22). Harminc másodperccel a vége előtt – 24–24–es állásnál – nálunk volt a támadás, viszont Surducan hibás passzát nem tudta fogni Oláh. Még nyolc másodperc maradt az ellenfélnek, hogy megtalálja a győztes gólt, viszont ehhez a saját térfelükről kellett indítsák a támadást. Palkó időt kér, és az emberhátrányban maradt szatmári csapat a félkör előtti védekezésre áll fel. Így a Suceava játékosai könnyűszerrel a kapu elé értek, Prskalo félkörön belüli szabálytalan megmozdulását pedig hétméteressel és piros lappal „jutalmazták” a bírók. Az ellenfél nem hibázta a pontdobást és az utolsó másodpercben kiharcolta a győzelmet.

A VSK horvát légiósa egyébként nagyon jó játékát árnyékolt be a meccs végi megmozdulásával, hiszen 100 százalékos dobóteljesítménnyel zárta a meccset (6 dobásból 6 gól). Feleannyi próbálkozása volt, de mind betalált Bejenariunak is.

Nagyon értékes pontokat vesztett a VSK, amely egy hónapos téli vakációra vonul. Január második felében rendezik majd az őszi idény hátra maradt két fordulóját, és február elején kezdődnek a visszavágók. Most inkább nem fogunk jóslásokba bocsátkozni, várjuk majd a VSK vezetőségének az álláspontját, a „hogyan tovább”–al kapcsolatban.

 

 

Nemzeti Liga, 11. forduló

Szatmárnémeti VSK – Bucovina Suceava 24–25 (14–9)

VSK: Vass (12 védés), Panazan (4 védés) – Mateş, Surducan (5 gól/9 dobásból), Tcaciuc, Mateaş (2/5 – mindkét gól hétméteresből), Munea (1/3), Gălan (3/5), Prskalo (6/6), Liberţ (1/6), Bejenariu (3/3), Oláh (3/4 – 2 gól hétméteresből), Dinescu (0/2), Sas. Hétméteresek (értékesített/megítélt): 4/5 – 2/3. Kétperces kiállítások: 10 perc – 6 perc. Kiállítva piros lappal: Prskalo (VSK – 60. perc).

További eredmények: Temesvári Poli – Bukaresti CSM 31–26, Konstancai HCM – Bákói Ştiinţa 27–25, CSM Ploieşti – Dinamo Călăraşi 25–29, Kolozsvári U – Krassó–Szörényi HC 27–29. Lapzártánk után ért véget: Energia Tg. Jiu – Székelyudvarhelyi KC, Tordai Potaissa – Steaua.

A VSK visszacsúszott a táblázat 10. helyére.

Címkék: , ,