Sokat ért a törött gitár

Százezer dollárt fizetett egy ismeretlen magángyűjtő Kurt Cobain gitárjáért. A Nirvana együttes néhai frontemberének hangszerét egy Sluggo nevű punkrockzenész, a The Grannies and Hullabaloo együttes tagja bocsátotta árverésre.

 A hangszer eladását a seattle-i Experience Music Project illetékese erősítette meg a héten. Ezt a Fender Mustang márkájú gitárt Kurt Cobain a Nirvana első turnéján törte össze fellépés közben valahol New Jersey államban.
Ez volt a második legmagasabb ár, amelyet egy tőle származó bármilyen tárgyért valaha is kifizettek. A gitárral egykori tulajdonosa alaposan elbánt, a darabokra tört hangszert ragasztószalag tartja össze, és Cobain is ráírta a nevét.
Sluggo elmesélte, hogy egy működő gitárt adott cserébe a nevezetes törött hangszerért.
A cserét akkor bonyolították le, amikor Cobain útnak eredt, hogy egy másik hangszert szerezzen be a következő koncertjére.
Az Experience Music Project árverést megerősítő kurátora kijelentette: reméli, hogy a hangszer új tulajdonosa visszajuttatja majd a gitárt Seattle városába, ahol 2010-ben Cobain-kiállítást terveznek.
    A Nirvana gitárosa és énekese 1994 áprilisában halt meg 27 éves korában, tisztázatlan körülmények között. Egyes források szerint öngyilkos lett, de halálának ezt a magyarázatát nem mindenki fogadta el készpénzként.
    Kurt Cobain “Mosrite Gospel Mark IV” márkájú gitárjáért 2006-ban 131 ezer dollárt adtak, s ez volt a legmagasabb összeg, amelyet az amerikai zenész által birtokolt tárgyak valamelyikéért valaha is kifizettek.