Sokat költünk karácsonyra

Sokat költünk karácsonyra
Egy felmérés szerint a romániai lakosság a decemberi jövedelme egyharmadát karácsonyi ajándékokra költi, vagyis átlagosan 110 eurót ad ki ajándékokra, háromszor többet mint a hollandok.

A világ 14 országában végzett kutatás szerint a legtöbbet, vagyis 420 eurót a britek szánnak bevásárlásra, még az amerikaiaknál is többet, 60 dollárral.
Ugyanakkor a hazai lakosság ajándékokra kiutalt költségvetése a tavalyi évhez képest 31 százalékkal nőtt, megközelítve az 544 lejes átlagot. A legtöbb pénzt ruházati cikkekre (36%), játékokra (22%), kozmetikumokra (19%) és édességekre (18%) megy el, és a férfiak többet költenek, mint a nők. Ugyanakkor a városi populáció 85 százaléka használati tárgyakat szeretne látni a fa alatt, a szellemi javak iránti vágy 19 százalékról 11 százalékra csökkent. A legnépszerűbbek az okostelefonok, melyekről a megajándékozottak 13 százaléka álmodozik. A nők ruhákat, ékszereket és kiegészítőket, parfümöket és kozmetikai termékeket szeretnének kapni, míg a férfiak az elektronikai cikkeknek örülnének a leginkább.

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .