Sokan csalódtak az eredmények miatt

Sokan csalódtak az eredmények miatt
Bihar megye – Az idei pótérettségi eredményei gyengébbek lettek annál, amire számítottak, s több tantárgyból is nehezebb tételeket kaptak, mint júliusban, mondták többen a pótérettségizők közül.

 

Bihar megyében 2801 fiatal iratkozott fel a pótérettségire, közülük 2446-an jelentek meg a vizsgán, húsz diákot pedig kizártak, mivel másolni próbált. 1268 érettségiző nem érte el az ötöst, 369 esetben pedig az átlaguk 5 és 5,99 közötti, tehát szintén buktak. Összesen 789-en érettségiztek ezúttal sikeresen, közülük a legtöbben, szám szerint 598-an 6 és 6,99 közötti átlaggal végeztek, 167 esetben az átlag 7 és 7,99 közötti, 23 érettségiző esetében pedig az átlag 8 és 8,99 közötti, s egyetlen érettségiző teljesített 9 és 9,99 között. Az átmeneteli arány Bihar megyében 32,26%. Aki óvni akart, tegnap 16 és 20 óra között tehette meg.

Megóvták

Vasárnap délelőtt, a Traian Vuia műszaki kollégiumnál alkalmunk nyílt beszélni néhány magyar tagozatos érettségizővel. Mindannyian csalódottak voltak – mint mondták, az eredmények jóval gyengébbek, mint amire számítottak, maga a pótvizsga pedig több tantárgyból is lényegesen nehezebb volt, mint a júliusi érettségin. „Nagyon kevés diáknak sikerült az érettségije. Óvni fogunk, végül is nincs mit veszítenünk” – mondta egyikük.

Az egyéni eredmények és a különböző iskolák diákjainak összesített eredményei tegnap kora délután már elérhetőek voltak a Bihar megyei Tanfelügyelőség honlapján. Az Ady Endre Középiskola 46 nappali tagozatos végzőse iratkozott fel az érettségire, 45-en voltak jelen a vizsgán, s húszan vizsgáztak sikeresen, tizenhatan közülük 6 és 6,99 közötti átlaggal, négyen pedig 7 és 7,99 közötti átlaggal jutottak át. A 21 esti tagozaton végzett közül 17-en jelentek meg a vizsgán és 6-an érettségiztek sikeresen. A Lorántffy Zsuzsanna református középiskola 34 végzős diákja iratkozott fel, 28-an jelentek meg, s közülük most hármójuknak sikerült az érettségi vizsgájuk. A nagyváradi Szent László római-katolikus középiskolában végzettek közül pedig 48-an iratkoztak fel és 45-en jelentek meg a pótérettségin, a sikeresen érettségizők száma pedig 21.