Sok százan búcsúztak Zavadszky Gábortól

Több százan emlékeztek hétfő este az MTK Hungária körúti stadionjában a tragikusan elhunyt Zavadszky Gáborra.

Az emlékséta első állomásán, szurkolók, barátok, egykori játékostársak és labdarúgóvezetők gyászolták a péntek este Cipruson meghalt labdarúgót.

A korábbi MTK-s játszótársak közül, Illés Béla és Végh Zoltán emlékezett a Ferencvárossal, a Dunaferrel és az MTK-val is magyar bajnokságot nyert labdarúgóra. A felezővonalnál elhelyezett gyászkeretes fotó mellé több százan helyeztek el gyertyákat.

Az MTK Baráti Kör nevében Földvári Gábor elnök hangsúlyozta, hogy Zavadszky Gábor halálával az örökrangadón mindkét csapat vesztésre áll. Az elnök hozzátette, a játékos olyan sportemberi nagyság volt, aki máris legendává vált.

Az emlékező tömeg az MTK stadion után átvonult az FTC pályához.

A véralvadásgátlón múlott Zavadszky élete?

Egykori sportovosa szerint elképzelhető, hogy az a szalagszakadás okozta Zavadszky Gábor halálát, ami miatt múlt hét szerdai meccséről kórházba kellett vinni. A 32 éves sportoló ciprusi szerepléséig minden évben átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, és egészséges volt. A halál pontos okát péntekre ígérték a ciprusi orvosok.

Székely György éveken keresztül volt Zavadszky sportotvosa. A szakember az RTL Klub Híradójának úgy nyilatkozott, nem zárja ki, hogy a szerdai mérkőzésen elszenvedett szalagszakadás okozta a sportoló halálát. Mint mondta, minden olyan sérülésnél, amely eret, vagy érfalat érint, kialakulhat vérrögképződés. Zavadszky esetében is vérrög okozhatott elzáródást a tüdőben.
A sportorvos szerint a tragédia elkerülhető lett volna, ha a sportoló véralvadásgátlót kap a ciprusi orvosoktól. Azt egyelőre nem tudni, mivel kezelték Zavadszkyt, a halál biztos okát pénteken mondják meg a helyi orvosok.