Sok programmal várták a szülőket

Sok programmal várták a szülőket
Első sorban az ötödikesek és a kilencedikesek szüleit hívták meg az Ady Endre líceumban szervezett nyílt napra, melynek során tanárok és diákok mutatták be az iskolát, a különböző programokat.

Vad Márta igazgató köszöntötte a díszteremben összegyűlt szülőket szerda délután. Mint megtudtuk, hagyomány, hogy nyílt napot szerveznek ilyenkor, hogy a szülők jobban megismerjék az iskola által nyújtott lehetőségeket, elbeszélgethessenek a tanárokkal az elvárásokról, de arról is tudomást szerezhetnek, ha a gyermeknek valahol gondjai vannak – hiszen ilyenkorra a tanárok már nagyjából megismerték a diákokat és képességeiket. Egyúttal szívesen látják a negyedikesek szüleit is, hogy eldönthessék, ide kívánják-e íratni jövőre gyermeküket. Az Ady Endre iskolának jó eredményei vannak, igényes tanítás zajlik itt, de ezen felül igyekeznek figyelni a tehetségekre is, mondta az iskola igazgatója.

Kisfilm és színdarab

A későbbiekben a szülők megtekintették azt a kisfilmet, melyet a középiskola volt diákja, Mărcuţiu-Rácz Dóra készített az iskolában zajló programokról. Ennek során tudomást szerezhettek a holland és a belga cserediák kapcsolatról, s ennek jótékony hatásáról a nyelvtanulás és az idegenben való boldogulás szempontjából, a Maturandus-ünnepségről, a Zabhegyezők akcióiról, a színjátszó csoportokról, a vitakörről, melynek során a résztvevők megtanulják, hogy veszekedés helyett hogyan érveljenek helyesen. A film bemutatta egyebek mellett a tánckört, a robotika szakkört, melynek látogatói látványos eredményekkel büszkélkedhetnek, az Irenaeus találmányi versenyt, a diáktanácsot, ahol a demokrácia alapelveit gyakorolhatják a diákok, de szó esett a gólyabálról,a sporttevékenységekről, a suliújságról, a sulirádióról is. Amint elhangzott, pszichológus is a diákok rendelkezésére áll, akivel megbeszélhetik azt is, amit nem szívesen osztanának meg társaikkal vagy szüleikkel.

A program az V-VIII osztályosok Kis Létra elnevezésű színjátszó csoportja által előadott zenés színdarabbal folytatódott. A János Vitéz humoros, átdolgozott változatát adták elő a diákok. Az előadás rendezője Gergely Tamás XII. osztályos tanuló, koreográfusa Forgács Zsombor, az iskola volt diákja, díszlet- és jelmeztervezője Balla Tímea tizenegyedikes diák. A felkészítők Sarkadi Viktória, Kozma Éva és Csepregi Imola tanárok voltak, s mint megtudtuk, a színjátszó csoport több díjat is nyert már a színdarabbal, többek között október folyamán első helyezést ért el a Szilágy megyei Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon.

Meglátogatták

A humoros, de olykor megható, pörgő színdarab után következett a nyílt napnak az a része, melynek során a szülőkből, hozzátartozókból álló csoportok meglátogatták az iskola több helyszínét – a szaktermeket, a laboratóriumokat, a könyvtárt, a tanárit. Az szaktermekben az adott tantárgyakat oktató tanárok fogadták őket, s a tanáriban pedig a szülőbizottság tagjai vendégelték meg a többi szülőt, s számoltak be egyúttal tevékenységeikről is.

Neumann Andrea

Címkék: ,