Sok infrastrukturális projekt vár megvalósításra

Sok infrastrukturális projekt vár megvalósításra
A romániai szállítási infrastruktúra helyzetéről szervezett kétnapos konferenciát Nagyváradon a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége.

A pénteken és szombaton a nagyváradi Continental szállodában lebonyolított rendezvény második napjára hivatalos volt Dan Șova szállításügyi miniszter is, de a tárcavezető végül nem jött el, a rendezvényen a kormányt Szavics Petra az Európai Alapokért Felelős Minisztérium államtitkára képviselte. A konferencia második napján jelen voltak és felszólaltak Bihar megye vezető politikusai is. Claudiu Pop Bihar megye prefektusa beszédében elmondta, hogy a Nagyvárad-Déva országút és a Nagyvárad-Margitta út nagyon rossz állapotban van, ezért az elkövetkező időszakban ezeket használhatóvá kell tenni. Cornel Popa a Bihar Megyei Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy Victor Ponta miniszterelnök tavaly azt ígérte az észak-nyugati megyék tanácselnökeinek, hogy elkezdődik az észak-erdélyi autópálya építése, de ebben a vonatkozásban azóta sem történt semmi, és a DN 76 országút felújítására ígért 168 millió lej helyett is csak 29 millió lejt utaltak ki erre az évre. A tanácselnök leszögezte, hogy az élesdi és a vaskohsziklási elkerülőút megépítése is fontos projekt, viszont erre a két munkálatra tavaly augusztus óta nem jelölték ki a nyertes kivitelezőt. Fontos továbbá a Biharpüspöki és Kolozsvár közötti vasútvonal villamosítása, ennek elvégzését nem lehet a végtelenségig halasztani, mondta Popa, aki felszólalása végén azt javasolta, hogy a kormány hozzon létre agy pénzalapot, melyből finanszírozza a helyi önkormányzatoknak az uniós projektekhez szükséges önrészeit, hiszen jelenleg éppen azért nem tudnak az önkormányzatok uniós pénzeket lehívni, mert nem tudják a projektek önrészét biztosítani.

Váradi projektek

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere a város közúti infrastruktúrafejlesztésének négy irányáról beszélt: az első a fő közúti útvonalak és a körgyűrű kiépítése, a második a még aszfaltozatlan utcák leaszfaltozása. Megjegyezte, hogy még mintegy kétszáz utca vár aszfaltozásra Váradon. A harmadik irány az autóforgalom kiiktatása a belvárosból, és a lehető legtöbb gyalogos övezet kialakítása a történelmi belvárosban, a negyedik irány pedig az ipari parkokba vezető bekötőutak kiépítése. A továbbiakban a konkrét tervekről beszélt, elmondva, hogy a körgyűrűn a Metro mellett idén ősszel, vagy jövő tavasszal elkészül a közúti felüljáró, és további két közúti felüljáró épül a körgyűrűn, befejezik a Szilvásban a hidat, és a tervek szerint a Szatmár felé vezető utat a vasúti felüljáró alatt négysávosra bővítik.

Kannibál építők

Bolojan nehezményezte azt, hogy az építkezési vállalatok élet-halál harcot folytatnak egymással, mint fogalmazott, valóságos kannibalizmust művelnek, ami súlyos következményekkel jár az infrastrukturális beruházásokra nézve, hiszen a vállalatok annak érdekében, hogy elnyerjenek egy-egy közbeszerzést, mélyen a becsült érték alatti ajánlatot nyújtanak be, és a kivitelezési szerződés megkötése után igyekeznek egyezkedni az önkormányzattal a számukra jobb feltételek elérése érdekében. Bolojan leszögezte: az önkormányzat nagyon keményen fog fellépni azokkal a vállalatokkal szemben, akik a város által kiírt közbeszerzést nyernek el, a város nem fog a megkötött szerződésekben engedményeket tenni, éppen ezért felszólította a vállalatokat, hogy csak olyan projektekkel álljanak elő, amelyeket meg is tudnak valósítani. Végezetül két további projektet említett meg a polgármester: a nagyváradi körgyűrű bővítését, illetve a nagypiac, az ortodox katedrális és a Baross/Dacia híd környékén három közúti aluljáró megépítését, melynek eredményeképpen azon a környéken az autóforgalom nem keresztezi majd egymást, illetve a December 1. park és az épülő ortodox katedrális közötti téren a felszínen egy gyalogos övezet fog kialakulni.

Pap István