Sok bevetésük volt a tűzoltóknak

Sok bevetésük volt a tűzoltóknak
Úgy tűnik, a váradi csatornarendszer kapacitását messze meghaladta a vasárnapi ítéletidő, több utca a szó szoros értelmében ár alá került, leállt a közlekedés.

Camelia Roşca, a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője a Bihari Naplónak elmondta: vasárnap amúgy 124 katonai tűzoltó dolgozott 24 járművel és 16 elektromos szivattyúval, aznap Bihar megyében 47 udvarról, 28 pincéből, egy lakásból, két kertből, két garázsból és egy tömbház lépcsőházból szivattyúzták ki a vizet, Nagyvárad mellett Székelyhídon, Tenkén, Szalontán, Illyén, Inándon és Szalárdon.

Érdeklődésünkkor pedig a szalontai tűzoltók épp egy keményfoki és egy inándi udvarról igyekeztek kiszivattyúzni a vizet, a székelyhídi tűzoltók pedig a helybéli Emanuil Gojdu utcai egyik lakást igyekeztek használhatóvá tenni. Nagyváradon pedig az Ogorului, a Beldiceanu, a Kogălniceanu, az Avram Iancu, a Pandurilor utcákhoz hívták ki őket. „Nem emlékszem arra, hogy valamikor is ennyi hívásunk lett volna” – mondta a szóvivő.

A RER Ecologic Service két, az utat elálló, ledőlt fát távolított el, az egyiket a Louis Pasteur, a másikat a Şelimbarului utcáról.

Neumann Andrea