Sok az ittas vezető

Sok az ittas vezető
Bihar megye – Az elmúlt hétvégén is folytatódtak a Bihar megyei közlekedésrendészet immár megszokottá vált baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági akciói a közutakon, a megyeszékhelyen átvezető forgalmasabb utakon.

Összesen 579 szabálysértési bírságot róttak ki, 69.815 lej összértékben, s felfüggesztés céljából bevontak 30 jogosítványt. Ebben az időszakban összesen 54 koccanásos balesetet jegyeztek. A kirótt bírságokból 84 gyorshajtás miatt, 93 a biztonsági öv nem viselése, 5 szabálytalan előzés, 11 ittas vezetés miatt volt.

Szombaton hajnali négy óra tájt a nagyváradi Republicii utcában megállítottak egy Olt megyében forgalomba írt személyautót, melynek vezetőjéről, a Brassó megyei 22 éves B. R. I.-ről kiderült, hogy ittas.

Leheletében 0,30 mg/l-es értéket mértek. Szintén Várad területén bukott le a szilágysági 36 éves C. I. O. s a váradi 24 éves H. S. J., előbbi esetében 0,26 mg/l-es, a másiknál 0,46 mg/l-es értéket mutatott a mérőműszer. Valamennyi esetben véralkoholtesztnek is alávetették a sofőröket, s ügyükben vizsgálat indult. Ugyancsak szombaton délután a 191-es megyei út szalárdi szakaszán rutinellenőrzésre megállították a váradi 54 éves C. I.-t, akiről kiderült, hogy 2001 óta nincs jogosítványa, akkor végérvényeen bevonták tőle. Egy nappal korábban Sonkolyoson bukott le a 44 éves feketegyőrösi C. A., aki egy magyar rendszámú autót vezetett, mint kiderült, jogosítvány nélkül. Büntetőeljárás indult ellene.

Baleset a szesz miatt

Vasárnap délelőtt háromnegyed tizenkettő tájban a margittai Oa§ului és Eroilor utca kereszteződésében a helyi 50 éves P. P. egy 1310-es Daciával nem adott elsőbbséget egy szabályosan közlekedő Volvo személygépkocsinak, melyet a szintén margittai 34 éves H. F. kormányzott, s összeütköztek. Személyi sérülés nem történt, de P. P.-ről kiderült, hogy enyhén szólva ittas, 0,83 mg/l-es értéket mértek a leheletében.