SMURD szolgálat Nagyszalontán

SMURD szolgálat Nagyszalontán
Bihar megye – Az utóbbi időben megszaporodott a közúti balesetek száma Nagyszalonta térségében, a helyi mentősök szerint a régió listavezető a szomorú statisztikában.

A mentőállomás négy rohamkocsival rendelkezik, ezek jól felszerelt modern autók, mostantól azonban még egy gépkocsi segíti a bajba jutottakat. A hét elején ünnepélyesen felavatták a nagyszalontai SMURD szolgálatot, a mentőautó és a képzett személyzet kedd reggeltől fogadta a segélyhívásokat.

A mentőszolgálat ünnepélyes avatásán jelen volt Bas Ioan ezredes, dr. Hadrian Borcea, a SMURD szolgálat vezetője, a szalontai kórház és mentőszolgálat vezetői, valamint Török László polgármester. A hajdúvárosi sürgősségi életmentő szolgálat egy Mercedes típusú, kiválóan felszerelt gépkocsival érkezik majd a bajbajutottakhoz. Az avatón egyébként kiderült, a szalontai csapat egyelőre orvos nélkül látja el feladatát, melynek lényege, a kevésbé súlyos esetekben a betegek kórházba szállítása illetve a sérülteket ellátása, és életfunkcióik fenntartása az orvos helyszínre érkezéséig. A SMURD tehát mindenképen együtt működik majd a mentőszolgálattal illetve a nagyváradi életmentőkkel, segélyhívás esetén is a nagyváradi, vagy a szalontai mentők riasztják majd őket. A nagyszalontai SMURD szolgálat vezetőjének Szabó Mihály törzsőrmestert nevezték ki.

Török László polgármester üdvözölte az új életmentő szolgálatot, annak képzett, szalontai fiatalokból álló személyzetét, majd alaposan szemügyre vette a mentőautót, s elbeszélgetve a SMURD szolgálat vezetőjével, dr. Hadrian Borceaval körvonalazták annak lehetőségét is, hogy ősztől a város diákjait megtanítsák az életmentés legfontosabb tudnivalóira.