SMURD jött a súlyos sérültért Szatmárnémetibe

SMURD jött a súlyos sérültért Szatmárnémetibe
Szatmárnémeti – November 24-én az esti órákban Szatmárnémetiben a Károlyi úton súlyos közlekedési baleset történt.

A baleset egyetlen sérültjéért november 25-én reggel 10 órakor Marosvásárhelyről a SMURD egyik mentőcsapata helikopteren érkezett. A súlyos sérüléseket szenvedett 30 éves fiatalembert szméletlen állapotban szállították el. Várhatóan fél egyre már meg is érkezik Marosvsárhelyre – nyilatkozta a helikopter mentőcsapataának egyik tagja.

A balesetet okozója, és egyben az egyetlen sérült, a 30 éves N. Florin volt, aki a Károlyi úton Peugeot személygépjárművével túl gyorsan haladt, elvesztette az uralmat a gépkocsi felett, és beleborult a menetirány jobb oldalán lévő árokba. Nem volt bekapcsolva a baleset pillanatában a biztonsági öve. Ennek következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A család kérésére szállították át Marosvásárhelyre a férfit, aki a baleset következtében többszörös sérüléseket, köztük koponya-, szerzett – tudtuk meg Rodica Lohantól, a Szatmár Megyei Kórház sajtószóvivőjétől. Az esethez a mentőszolgálatot a balesetet követő percekben hívták. A mentő ma reggel a Szatmárnémeti Olimpia Stadionba vitte a beteget, ahol a Szatmár Megyei Mentőszolgálat és a SMURD csapata együtt készítették fel a pácienst az útra. Néhány perccel fél egy előtt, információink szerint, sikerese landoltak Marosvásárhelyen. A repülési szabályzatok értelmében a férfit egyetlen hozzátartozója sem kísérhette el az útra.