Sms-ben értesítenék a szülőket

Akt.:
Sms-ben értesítenék a szülőket
Online iskolai katalógust vezetnének be megyénkben, az újítás nem terheli majd a szülők költségeit, tudatta Novac-Iuhas Alin Florin megyei főtanfelügyelő a keddi sajtótájékoztatón.


Mivel mind az országos átlaghoz képest, mind a tavalyi, megyei átmeneteli arányhoz viszonyítva gyenge eredmények születtek az érettségin és az országos felmérő eredményei sem kielégítőek, több újítás bevezetését helyezett kilátásba Novac-Iuhas Alin Florin Bihar megyei főtanfelügyelő. Egyrészt – amint a keddi sajtótájékoztatón elmondta – figyelmesebben követik majd nyomon főleg azoknak a tanintézeteknek a tevékenységét, ahol gyenge eredmények születtek, s ennek részeként a tanfelügyelőség munkatársai többször vesznek majd részt az órákon és útmutatást adnak, amennyiben szükséges.

E mellett növelik majd a tanórákon kívüli felkészítő órák számát és egyúttal igyekeznek majd motiválni is a tanulókat, hogy vegyenek részt ezeken. Végül, de nem utolsósorban, javítani szeretnék a kapcsolattartást a szülőkkel. Ennek érdekében egyebek mellett online iskolai katalógus bevezetését tervezik, az erre vonatkozó tárgyalások már előrehaladott fázisban vannak. A lényeg, hogy lesz majd egy honlap, amelyen a szülő hétről hétre megtekintheti, hogy milyen jegyeket kapott a gyermeke, illetve hány hiányzása volt. A bevezetendő rendszer azt is lehetővé teszi majd, hogy a szülő azonnal sms-t és emailt kapjon a jegyekről és hiányzásokról. Mindez nem a szülők költségén történne, hangsúlyozta ki a megyei főtanfelügyelő.

Neumann Andrea