Slam döntő a Marosvásárhelyi Forgatagon

Slam döntő a Marosvásárhelyi Forgatagon
A Nest által szervezett Slambajnokság #16 immáron a végéhez ért, hiszen augusztus 26-án sor kerül az erdélyi slam élet legnagyobb eseményére, a bajnokság döntőjére, Marosvásárhelyen 18 órától az Aranykakas parkjában.

Öt város, öt selejtező és sok-sok megtett kilóméter után összeállt a döntősök névsora, a 2016-os bajnokság legjobbjaiból. A döntőben Kolozsvár,Vásárhely, Udvarhely, Nagyvárad és Szentgyörgy slammerei mérkőznek majd meg egymással, hogy kiderüljön ki lesz Erdély következő bajnoka. Az eseményre magyarországi vendégek is érkeznek, névszerint Bárány Bence, a RISICO FACTORY Team Slam csapat tagja, illetve Gábor Tamás Indiana, kétszeres országos team slam bajnok.

A döntő szabályzata megegyezik a hagyományos slam versenyek szabályzatával, tehát a versenyzők két fordulóban mérettetnek meg, fordulónként 3:15 perces időkorlátba kell beleférjenek, nem használhatnak semmilyen segédeszközt, tematikai megkötés nincs, a zsűri pedig értékeli az eredetiséget.
A döntőre a belépés díjtalan, minden érdeklődöt nagy szerettel várnak a szervezők. Az esemény támogatója a Szféra – A kortárs művészet tere.