Siralmas állapotú országút

Siralmas állapotú országút
A Nagyváradot Dévával összekötő DN 76 jelzésű országút helyenkénti siralmas állapota arra késztette Cornel Popa megyei tanácselnököt, hogy levelet írjon Victor Ponta miniszterelnöknek.

A kormányfőnek küldött átiratában Cornel Popa kiemeli, hogy a munkálatok leállása, illetve a kifizetések elmaradása miatt fennáll annak a veszélye, hogy a Nagyváradot Dévával összekötő DN 76 jelzésű országút Bihar megyében zajló felújítása, illetve korszerűsítése nem tud befejeződni a kijelölt határidőig, és emiatt elvesznek az európai uniós pénzforrások. Az önkormányzati vezető megemlíti, hogy a legnagyobb gondok a Belényes- Nagyvárad közötti részen tapasztalhatóak, melyet az építkezés-felügyelet is jelzett, s melynek fő okozója, hogy a főkivitelező nem fizet az alvállalkozóknak. Önmagáért beszél, hogy ez az útszakasz már működőképes kellene legyen 2015-ben, de a megvalósítási szint ezidáig csupán 6 százalékos.
Szintén ugyanez a helyzet a Vaskohsziklás- Belényes közötti részen, ahol úgy vannak elzárva a forgalom elől útszakaszok, hogy nem is dolgoznak ott, valamint Vârfuri település és Vaskohsziklás közt, ahol ugyancsak kérdéses a határidő betartása az építőcégek alkalmatlansága miatt. Végezetül levelében Cornel Popa arra is felhívja a miniszterelnök figyelmét, hogy augusztus 29-én tiltakozó megmozdulást szerveznek a munkálatok állapota és csigaléptű haladása miatt elégedetlen lakosok, és arra kéri Victor Pontát, tegyen meg mindent a jelenlegi helyzet megváltoztatása érdekében, hogy ne kerüljön veszélybe ezen projekt, mely a térség számára nagyon fontos.

Ciucur Losonczi Antonius