Simona Halep nem jutott be a döntőbe Indian Wellsben

Simona Halep
Simona Halep
A világelső Simona Halep nem jutott be a 7.972.535 dollár összdíjazású, Indian Wells-i (Kalifornia) keménypályás tenisztorna női versenyének döntőjébe, miután pénteken 6:3, 6:0 arányban veszített a japán Naomi Osaka elleni elődöntőben.

Halep idei leggyengébb meccsét produkálta és mindössze 64 perc alatt (ebből 8 perc az utolsó játék volt) veszített. A 2015-ös bajnok 26 éves Halep elképzelés nélkül játszott, türelmetlen volt és hibázott. Míg Osaka jól és erősen ütött, nem hiába mondják, hogy ‘big hitter’, addig Halep lágy ütései pontatlanok voltak. Osaka (20, WTA – 44.) jól kezdte a meccset, 2-0-ra vezetett, de Halep két love game-mel egyenlített. Ezután mindketten hozták az adogatásukat (3-3), majd Simonának breaklabdája volt, de elhibázta, és innentől nem nyert játékot az első szettben.

A második játszma Halep hibáinak hosszú sorozatából állt. A román játékos 0-3-nál behívta Darren Cahillt, de ez sem segített, és nullára veszítette el a szettet. Halep egy ászt és 3 kettőshibát ütött, első adogatásai 56 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 57 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött csak a pontok 28 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 27 ki nem kényszerített hibát vétett. Osaka 3 ászt és 3 kettőshibát ütött, első adogatásai 57 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 67 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött a pontok 50 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 20 ki nem kényszerített hibát vétett. Ezzel 3-1-re módosult a Halep-Osaka egymás ellen nyert mérkőzések eredménye.

Halep Indian Wells-i teljesítményéért 327.965 dollárt és 390 WTA pontot kap, és megőrzi első helyét a WTA világranglistán. A döntőben Naomi Osaka az ugyancsak 20 éves Daria Kaszatkina ellen játszik, aki a másik elődöntőben 4:6, 6:4, 7:5 arányban legyőzte az amerikai Venus Williamst.

www.agerpres.ro