Simona Halep: különleges nap a mai

Simona Halep: különleges nap a mai
“Különleges nap a mai” – mondta Simona Halep, miután szombaton bejutott a pekingi torna döntőjébe, és ezzel bebiztosította magának az első helyet a világranglistán.

“Nagyon megható pillanat, azt hiszem, ez volt az első alkalom, amikor sírtam a pályán. Fantasztikus, hogy ezt sikerült elérnem. A csapatom, otthon mindenki engem figyel… Köszönetet mondok mindenkinek. Különleges nap a mai” – fogalmazott a román lány a lett Jelena Ostapenkóval játszott elődöntő után, amelyet 6-2, 6-4 arányban nyert meg.

A mérkőzést követően Halep egy rózsából kirakott, a világelsőséget jelképező 1-est vehetett át a profi női teniszezők érdekeinek képviseletére alakult WTA ügyvezető igazgatója, Steve Simon és Micky Lawler elnök jelenlétében.

“Soha nem felejtem el ezt a napot, ezt a tornát. Itt Kínában mindig sokan szurkolnak nekem, és várom a holnapi napot, a versenynek még nincs vége” – idézi Halepet a WTA hivatalos weboldala.

“Ez egy nagyszerű dolog, sokaknak sikerült (világelsővé válni – szerk. megj.), és most én is közéjük tartozom. Nagyon boldog vagyok, csak pályafutásom közepén tartok, sok éven át szeretnék még játszani” – nyilatkozta a román teniszező a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Simona Halep az első román női teniszező, akinek sikerül felküzdenie magát a világranglista élére. Ebben az idényben ez volt a negyedik mérkőzése, amelyen a világelsőség volt a tét számára: a francia nyílt teniszbajnokság döntőjében éppen Jelena Ostapenkóval szemben maradt alul, a wimbledoni negyeddöntőben Konta Johanna győzte le, a cincinatti fináléban pedig Garbine Muguruzától szenvedett vereséget.

“Ezen a mérkőzésen talán az adogatás ment a legjobban. Mentálisan is más voltam, azért sikerült nyernem” – mondta Halep.

A vasárnapi fináléban a cseh Petra Kvitova és a francia Caroline Garcia közötti találkozó győztese lesz a román lány ellenfele.

Ez lesz Halep 27. döntője, amelyek közül eddig 15-öt nyert meg. 2013-ban hat, 2014-ben kettő, 2015-ben és 2016-ban három-három, idén pedig eddig egy trófeát hódított el.

www.agerpres.ro

Címkék: ,